Izolacija bez sastava

NEMA BOLJE IZOLACIJE OD IZOLACIJE BEZ SASTAVA

Izolacija je nešto što se danas svakodnevno obavlja a veoma je bitno izabrati pravi izolacioni materijal. U većini slučajeva najbolje vam je rešenje PUR-super. Ovo nije obećanje već garancija za čiju potporu imamo KOMO Sertifikate.

PUR-super je jedinstveni izolacioni materijal koji se primenjuje u tečnom obliku i njegovo postavljanje je pitanje sekundi. Prednosti ove tehnologije u poređenju s drugim izolacionim metodama su da se može obraditi veoma brzo i naročito u tome da je bez sastava. Izolacija pruža optimalni efekt ako su svi sastavi i praznine takođe izolovane. A to je moguće jedino sa PUR-superom.

Mi iz Pluimers Isolatie primenjujemo ovu tehniku od 1980. godine veoma uspešno. Između ostalog vršimo izolaciju podova, nepristupačnih prostora, krovova, zidova, potkrovlja, štala, šupa i skladišnih prostora. Naši stručnjaci rade u efikasnim timovima i brzo stižu na traženo mesto. Pluimers ima filijale u Holandiji, Belgiji, Francuskoj, Mađarskoj, Bugarskoj i Poljskoj.

Ukoliko želite da saznate više o izolaciji ili očuvanju čeličnih i betonskih proizvoda i objekata, kontaktirajte nas. Videćete da vam Pluimers može ponuditi mnogo rešenja.

STRUKTURNE ODREDBE KOD TERMO MOSTOVA

Sprečavanje termo mostova

Sastavi i praznine u izolaciji mogu dovesti do termo mostova i problemima sa kondenzacijom. Termo mostovi mogu dovesti do gubitka toplote i kondenzacije. Postoji više vrsta termo mostova.

Vezni termo mostovi

Oni se nalaze na mestima gde su spoljni i unutrašnji zidovi presečeni (ugaonim) profilom. Ova vrsta termo mostova može u izvesnim situacijama uzrokovati probleme s kondenzacijom radi prodora hladnoće.

Površinsko termo mostovi

Ovo su najuobičajenija termo mostovi. Niže vam navodimo primere toga:

 • Krovni element  gde izolaciju presecaju drvene potporne grede
 • Izolacioni panel koga presecaju H ili T profili
 • Zidanje sa rešetkastim nosačima

Kada se izračunava gubitak toplote, ukupni obim prostora treba uključiti u kalkulaciju.

Posle izolacije, termo mostovi biće uvek najslabija karika. Ukoliko je izolacioni kapacitet nedovoljan to će prouzrokovati probleme sa kondenzacijom. Izolacioni paket treba napraviti na takav način da termo mostovi neće imati bitan efekat na površinskoj temperaturi.

ŠTEDNJA ENERGIJE SPOLJNIM ZIDOVIMA - PLUIMERS ĆE SE POBRINUTI ZA TO.

Dok reč ušteda energije nije bila pronađena, zidni paneli su se koristili u mnogim kućama, stanovima i fabrikama. Ovo je bilo veoma jeftino i prilično je smanjilo vreme gradnje. Rezultat nije bio tako loš ali gubici energije bili su ogromni. Naročito na višim spratovima toplota je bukvalno izlazila iz domova.

Savršeno rešenje

Danas se još plaća za jeftina rešenja koja su se koristila u tim vremenima u vidu visokih računa za potrošeni gas. Pluimers Isolatie nudi ostvarivo rešenje ovog problema koje ne zahteva da se uklone zidni paneli. Baš kao i kod izolacije šupljina u zidu oni se jednostavno ispune PUR-superom. Svi mehuri kao i sastavi i praznine se takođe efektivno zaptivaju. Na ovaj način stanari u svojim domovima zadržavaju toplotu. Troškovi ovog trajnog renovirajućeg metoda vrlo brzo im se isplate.

Krojački posao

Primena izolacije sprejom gde se PUR-pena ubrizgava iza panela koji se montira je alternativna opcija. Pluimers Isolatie je drago da vas obavesti o pogodnom rešenju.

Termo mostovi? Ne, jer vi koristite PUR-super.

Praznine, rupe i kanali za cevi su slabe tačke za većinu oblika izolacije. Stoga izolacija ima smisla samo ako se ovim termo mostovima efektivno bavi. Ovo je jedino

moguće sa materijalom za izolaciju bez sastava: PUR-super. Sa PUR-superom bilo koje

praznine, rupe, krovni rogovi i ostale nepravilnosti koje stoje na putu optimalne izolacione delotvornosti jednostavno se takodje izoluju. Dakle, time što je bez sastava sprečava promaju.

Tehničke karakteristike PUR-supera
 • Dobar odnos izmedju čvrstoće i gustine
 • Lagan + 40 kg/m≤
 • Postizanje optimalne klimatizacije prostora
 • Otpor na razlivanje vodene pare: 40 – 60
 • Lambda vrednost: 0.025W/mk
 • U-faktor: 0.62 W/m≤K u slučaju da je sloj 4 cm debljine

Ukoliko izaberete PUR-super moći ćete u isto vreme da imate korist od primarnih prednosti koje vode do gorenavedenih (finansijskih) prednosti:

 • Nema problema s vlagom i promajom
 • Sprečava kondenzaciju
 • Bez termo mostova
 • Stalna i stabilna temperatura  skladišta, takodje i u letnjim mesecima
 • Prijatna radna klima
 • Ne trune i ne plesnivi

U-faktor kazuje više nego debljina

Često se misli: što je deblji izolacioni materijal time je veći izolacioni kapacitet. To je pogrešno shvatanje. Da bi uporedili izolacioni kapacitet različitih izolacionih materijala, bolje je početi od U-faktora umesto debljine. Ovaj faktor ukazuje koliko toplote nestane kroz objekat koji se izoluje na datoj temperaturnoj razlici po kvadratnom metru.

 

U-faktor se određuje putem Lambda koeficijenta provođenja toplote, ukratko Î-vrednost. Što je manja Î-vrednost time je veći izolacioni kapacitet. U-faktor se izračunava kako sledi:

1: (debljina materijala u metrima) = U-faktor
                 λ