Baselier

Baselier je holandska fabrika koja se bavi proizvodnjom setvospremača, kultivatora, mašina za zagrtanje krompira, bankerica za mrkvu i tarupa. U proizvodnom programu naći ćete mašine koje mogu da rade u različitim uslovima nebitno da li su to kamenita, glinovita ili peskovita zemljišta.

Rotacioni kultivator i formirač bankova  4FK310

Robusni rotacioni kultivator za formiranje izuzetno pravilnih trapezoidnih bankova kod krompira i pravljenje banaka za setvu šargarepe. Mašina ima pogonski lančanik, a pogon se postiže preko kardanskog priključka sa kliznim kvačilom; formira 4 reda bankova, pri čemu je razmak između redova 75 cm. Kod pravljenja banaka za krompir koriste se 64 noža koji fino sitne zemljište. Neophodan je traktor od 80-110KS da bi ova mašina efikasno radila. Kapacitet je 1,2 Ha/čas. Uz dodatak 64 noža duž čitave osovine i hidrauličnih diabolo valjaka osnovna konstrukcija mašine se koristi i za pripremu banaka za setvu šargarepe.

 

Mehanički zagrtač redova krompira 4GKS 310

Pomoću ovog modela napravićete izuzetno pravilne bankove koji su esencijalni za odličan prinos i kvalitet krompira. Mašina je opremljena sa vibrirajućim noževima koji su dobri kako za laka zemljišta tako i za kamenita zato što noževi nisu fiksirani. Takođe je moguće regulisati pritisak na vrhu noževa tj. dubinu do koje će noževi ići. Mašina ogrće 4 reda na rastojanju od 75 cm. Ima 5 fiksiranih i 8 vibrirajućih noževa.

Mehanički zagrtač redova krompira 2GKS 160

Pomoću ovog modela napravićete izuzetno pravilne bankove i odličan prinos krompira i na brdsko-planinskim zemljištima. Zagrtanje se može raditi pre i posle nicanja krompira, sa pravnjem trapezoidne forme banka čime se smanjuje nivo njegove erozije. Mašina je opremljena sa vibrirajućim noževima koji su dobri kako za laka zemljišta tako i za kamenita zato što noževi nisu fiksirani. Mašina veoma kvalitetno ogrće 2 reda na rastojanju od 75 cm.

 

Tarup za krompir i mrkvu  4LKB 310

Multifunkcionalni četvororedni tarup za cimu krompira i mrkvu. Mašina je standardno opremljena sa menjačem 1000 opm. Za pogon tarupa neophodan je traktor od minimum 60KS. Može da iztarupira 1,8 ha/čas. Mašina se pravi sa pogonom sa zadnje ili čeone strane traktora.