Politika privatnosti

Ko smo mi

Naš web adresa je: https://www.arum.rs ili https://www.arum.rs.

Koje lične podatke mi prikupljamo i zašto ih prikupljamo

Komentari

Kada korisnici ostavljaju komentare na website-u mi prikupljamo podatke u kontakt formi, takodje i korisnikovu IP adresu i informacije o pregledaču koji on koristi kako bi smo pomogli u rešavanju spam i bot problema.

Anonimusnu reč kreiranu od email adrese (poznato kao hash – mešavinu) može biti dodata od strane Gravatar servisa ako se vidi da ga već koristiš. Gravatar sevris ima svoju polutiku privatnosti dostupnu na adresi : https://automattic.com/privacy/ .

Nakon prihvatanja vašeg komentara, vaša profilna slika je vidljiva javno u sadržaju vašeg komentara.

Mediji (Media)

Ako uploadujete (šaljete) vaše slike na web sajt, trebalo bi da izbegavate slike sa embedovanim podacima lokacije (EXIF GPS). Korisnici na web sajtu mogu preuzeti sa našeg sajta i izvući takve informacije.

Kontakt forme

Prilikom popunjavanja naše kontakt forme, mi prikupljamo vaše lične podatke radi lakše obrade vašeg zahteva. Podaci su dostupni samo našim zaposlenima koji su zaduženi za vaše zahteve. Web sajt može sačuvati vaše podtke u obliku kolačića koji traje godinu dana i koji se čuva na vašem  pregledaču koji koristite, kako ponovnim zahtevom ne bi ste morali da unosite iste podtke. Vaši podaci se koriste isključivo u svrhe obrade zahteva.

Kolačići

Ako ostavite komentar na našem web sajtu, moguće je da ćemo sačuvati vaš Email, Ime i adresu u kolačićima. Ovo je za vašu udobnost, tako da ne morate ponovo popuniti svoje podatke kada ostavite novi komentar. Ovi kolačići će trajati godinu dana.

Ako imate nalog i prijavite se na ovu stranicu, postavićemo privremeni kolačić da utvrdimo da li vaš pretraživač prihvata kolačiće. Ovaj kolačić ne sadrži lične podatke i odbacuje se kada zatvorite pregledač.

Kada se prijavite, postavićemo i nekoliko kolačića da sačuvate svoje podatke za prijavljivanje i svoje prikaze na ekranu. Prijavljeni kolačići traju dva dana, a opcije ekrana kolačiće traju godinu dana. Ako odaberete „Zapamti me“, vaše korisničko ime će trajati dve nedelje. Ako se odjavite iz svog naloga, kolačići za prijavljivanje će biti uklonjeni.

Ako uređujete ili objavljujete članak, dodatni kolačić će biti sačuvan u vašem pregledaču. Ovaj kolačić ne sadrži lične podatke i jednostavno označava identifikacioni broj članka koji ste upravo izmenili. Ističe se posle 1 dana.

Ugrađeni sadržaj sa drugih veb stranica

Članci na ovoj veb lokaciji mogu uključivati ugrađeni sadržaj (npr. Video zapise, slike, članke, itd.). Ugrađeni sadržaj sa drugih veb stranica se ponaša na isti način kao i da je posetilac posetio drugu veb lokaciju.

Ovi veb sajtovi mogu prikupljati podatke o vama, koristiti kolačiće, ugrađivati dodatne prakse treće strane i nadgledati interakciju s tim ugrađenim sadržajem, uključujući praćenje interakcije sa ugrađenim sadržajem ako imate račun i prijavljeni ste na toj veb lokaciji.

Koliko dugo zadržavamo vaše podatke

Ako ostavite komentar, komentar i njegovi metapodaci se zadržavaju na neodređeno vreme. Ovo je tako da možemo automatski prepoznati i odobriti bilo kakve naknadne komentare umesto da ih držimo u redu za prihvatanje.

Za korisnike koji se registruju na našoj veb lokaciji (ako ih ima), mi takođe čuvamo lične informacije koje pružaju u svom korisničkom profilu. Svi korisnici mogu videti, uređivati ili izbrisati svoje lične informacije u bilo kom trenutku (osim što ne mogu promijeniti svoje korisničko ime). Administratori veb stranice mogu videti i uređivati te informacije.

Koja prava imate nad vašim podacima

Ako imate nalog na ovoj stranici ili ste ostavili komentare, možete zatražiti da dobijete izvezenu datoteku ličnih podataka koje imamo o vama, uključujući i sve podatke koje ste nam dali. Možete takođe zatražiti da obrišemo sve lične podatke koje imamo o vama. Ovo ne uključuje nikakve podatke koje smo dužni držati u administrativne, pravne ili sigurnosne svrhe.

Gde šaljemo vaše podatke

Komentari posetilaca mogu biti provereni od strane automatski spam servisa i bot detekcija.

Dodatne informacije

Kako čuvamo vaše podatke

Vaši podaci su sačuvani u našoj bazi podataka zaštićenom jakom enkripcijom i proveravani svakodnevno od strane anti malware i anti spyware programa. Dodatna zaštita je dostupna i od našeg hosting provajdera i drugih servisa koje koristimo.